Este un traseu potrivit pentru cei cu experiență redusă spre medie în mountain biking. Participanții de pe traseul albastru trebuie să fie capabili să ducă la bun sfârșit un concurs cu o durată între 1h 30min. și 2h 30min., în funcție de pregătirea fiecăruia. Pe acest traseu vor concura următoarelor categorii:

  • Cadeți masculin – cu licență
  • Cadeți feminin – cu licență
  • Amatori Masculin 17 – 18 ani (născuți 2004, 2005) – fără licență
  • Amatori Feminin 17 – 18 ani (născute 2004, 2005) – fără licență
  • Amatori Masculin > 19 ani – fără licență
  • Amatori Feminin > 19 ani – fără licență

Lungimea traseului Albastru este de 30 kilometri și are o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 450 de metri.

Participanții care optează pentru acest traseu vor lua startul duminică, 14 aprilie, la ora 11:30 din centrul orașului Avrig, alături de concurenții care vor participa pe traseul albastru. Primul kilometru, până la ieșirea din oraș, se va parcurge în regim neutralizat și startul oficial al competiției se va da din mers imediat după trecerea peste un pod.

La scurt timp după start (aprox. 1.5 km), concurenții se vor întâlni și cu prima urcare. Are aproximativ 2 kilometri și este cea mai solicitantă din traseu. Urmează o zonă vălurită, cu un single trail desenat pe zona pe care noi o numim „Savana”. La kilometrul 6, traseul galben se separă de traseul albastru. În acest punct concurenții de pe traseul albastru vor face stânga în timp ce concurenții de pe traseul galben vor merge drept înainte.

La finalul Savanei, aproximativ kilometrul 9.5, avem o coborâre ceva mai dificilă la finalul căreia se va traversa un mic pârâu.

Urmează la kilometrul 11 primul punct de alimentare.

Următorii 9 kilometri parcurg unul din cele mai frumoase segmente de traseu din Triada MTB Avrig, inclusiv o porțiune nouă de traseu introdusă în acest an. La finalul coborârii avem cel de-al doilea punct de alimentare, la kilometrul 19.5.

Ultima parte a traseului nu mai prezintă dificultăți majore, nici din punct de vedere fizic și nici tehnic. Singurele provocări sunt trecerea prin râu de la kilometrul 22 și trecerea pe podul de cale ferată 26.5. Trecerea peste acest pod este recomandat să o faceți pe lângă bicicletă.

Zonele care se desfășoară pe drumuri publice trebuie parcurse cu atenție și respectând regulile de circulație. Traseul traversează 2 drumuri județene asfaltate, la kilometrul 25.5 și 27.5. Aceste treceri sunt securizate de arbitrii de traseu împreună cu agenți ai serviciului rutier, însă concurenții trebuie să se asigure înainte de a traversa.

Harta, profilul și fișierul gpx al traseului le găsiți la secțiunea “Trasee”.

Spor la pedalat!