Competiția pentru biciclete asistate electric (eMTB) de la această ediție a Triadei MTB Avrig se va desfășura pe traseul roșu, DAR!

Concurenții de la eMTB vor pleca de la linia de start (centrul orașului Avrig) oricând în intervalul 9:15 – 9:45 anunțând arbitrul de la start că sunt prezenți la concurs. De aici se vor deplasa la startul cronometrat pe propria răspundere respectând toate regulile de circulație. Sunt 8 km pe asfalt pe DJ 104G (Avrig – Săcădate – Nucet), numai buni pentru încălzire, și participanții. Asigurați-vă că ați înțeles pe unde trebuie să mergeți sau cereți detalii înainte să plecați de la startul din Avrig.

Startul cronometrat se va da la ora 10:00 la ieșirea de pe șosea și va fi pentru toți concurenții deodată.

Sosirea (oprirea timpului de concurs) va fi la kilometrul 32, după coborârea “Tobogan”. Din acest punct concurenții vor parcurge în continuare traseul roșu pâna la zona de sosire din Avrig.

Punctele de alimentare de pe traseul roșu sunt valabile și pentru eMTB, respectiv la kilometrul 22 (kilometrul 14 cronometrat) și la 1 kilometru după oprirea timpului unde concurenții vor putea să-și revină după efort și să meargă mai departe spre Avrig.

Traseul cronometrat are așadar 24 de kilometri și se poate parcurge fără probleme cu o singură baterie!
IMPORTANT!!!!

  • Sunt acceptate doar bicicletele tip „pedelec”, biciclete al căror motor electric furnizează asistență doar atunci când utilizatorul pedalează.
  • Bicicletele TREBUIE să fie limitate la o asistență a motorului de până la 25 km/h. Nerespectarea acestei reguli duce la descalificare.
  • Bicicletele pot fi verificare de către organizator oricând pe durata competiției.

Turbooooo!