Joi 1 februarie este prima zi în care vă puteți înscrie la competițiile din cadrul Triadei MTB 2018.
Revenim în acest an la 3 etape dar în total vom avea 4 zile de concurs.

Programul competițiilor:
21–22 aprilie – Avrig Mountain Bike Race
21 iulie – Scott Geiger XCO
22 iulie – Geiger MTB Challenge

Avem două modificări importante legate de înscrieri:
1. în acest an toți participanții care au licență FRC vor beneficia de o reducere la cotizația de înscriere.
2. începând din acest an nu mai avem categoria Amatori 14-18 ani. Toți cei care se încadrează în această categorie de vârstă și vor să participe la Triada MTB trebuie să fie legitimați la un club și să aibă o licență FRC de Cadet sau Junior.

Detaliem în acest articol modul în care se va desfășura etapa de la Avrig, formatul acesteia având elemente noi față de edițiile precedente. Pentru etapele de la Păltiniș revenim într-un alt articol.

Etapa 1 a Triadei MTB 2018 va avea loc la Avrig și este de fapt o competiție pe etape ce se va întinde pe două zile. Un Time Trial și un Short Circuit sâmbătă respectiv un Maraton, sau pentru unii Point-to-Point, duminică. Clasamentul final al etapei va fi întocmit prin cumularea timpilor din cele două zile.

Traseul de sâmbătă va fi parțial cel utilizat în trecut la Eliminator fiind amenjat în centrul orașului și în grădina Palatului Brukenthal. Vom scoate obstacolele dificile de pe vechiul traseu, se vor adăuga la acesta zone noi și va fi lățit oriunde este posibil. Prima probă se va desfășura în cursul dimineții și va fi un Cross Country Time Trial (XCT). Fiecare concurent va parcurge un tur de circuit cronometrat și în funcție de timpii obținuți concurenții vor fi împărțiți în serii de maxim 30 de concurenți. După amiază se vor da starturi succesive pentru XCC, numărul de ture fiind ales astfel încât fiecare serie să dureze 25 – 30 de minute.

Primii 5 sosiți din fiecare serie vor obține bonificații de timp:

– locul 1 – 45 secunde
– locul 2 – 30 secunde
– locul 3 – 20 secunde
– locul 4 – 10 secunde
– locul 5 – 5 secunde

Timpul primei zile se va calcula după formula: TIMP XCT + TIMP XCC – BONIFICAȚIE.

Tot sâmbătă între contratimp și XCC se vor desfășura concursurile pentru copii între 4 și 14 ani.

Ziua de duminică va fi mult mai simplă, dar nu și mai ușoară. Traseele rămân în cea mai mare parte cele din 2017. Noutatea importantă sperăm să fie înlocuirea celor două urcări foarte abrupte de pe traseul lung cu unele care se pot face pe bicicletă.

Spor la antrenamente!