Am deschis recent înscrierile pentru a 2-a ediție a Triadei eMTB Xperience. Dar care sunt informațiile importante pe care ar trebui să le știi înainte de a te înscrie?

Din considerente logistice numărul participanților va fi limitat în acest an la 50. Nu știm dacă va fi chiar înghesuială dar ar fi bine să vă rezervați locul din timp.

Paddock-ul evenimentului va fi amenajat pe Valea Avrigului, la Pensiunea Brândușa. Încurajăm participanții să vină cu stand și staff care îi poate ajuta pe durata celor 3 zile de concurs. Starea tehnică perfectă a bicicletei este esențială pentru un concurs reușit. Vom pune la dispoziție conexiune la curent și zonă de spălare a bicicletelor.

Triada eMTB Xperience nu este o competiție ușoară, chiar dacă bicicletele sunt asistate electric. Dimpotrivă. Din punct de vedere fizic va fi foarte solicitant. Practic vor fi 3 zile de foc. Pot exista secțiuni unde va trebui să împingeți bicicleta, deci asigurați-vă că știți cum se folosește funcția “walk assist”. De asemenea cea mai mare parte a probelor speciale se desfășoară pe trasee foarte tehnice unde abilitățile de control al bicicletei vor avea un rol super important. Este posibil ca și la coborâre să aveți zone pe care veți prefera să le faceți pe jos. Safety first!

În acest an traseele vor fi marcate mai puțin decât în anii precedenți, competiția având și o componentă de navigație. De aceea este obligatoriu să aveți un dispozitiv GPS cu care să urmăriți traseul. Vor fi marcate bine intersecțiile, mai ales cele de viteză în coborâre. Vom avea porțiuni de gol alpin și orientarea pe ceață în aceste zone poate fi dificilă. Aceste este unul din motivele principale pentru care dispozitivul GPS este obligatoriu. Track-urile vor fi furnizate de noi fiecărui concurent înscris.

Traseele nu sunt secrete. Încurajăm participanții să facă recunoașterea acestora pentru a se putea bucura cât mai mult de parcurgerea lor în timpul concursului. După finalizarea înscrierii ne puteți solicita track-urile printr-un e-mail la info@procycling.ro.

Recomandăm biciclete cu baterie de minim 625 Wh în stare bună. Altfel va trebui să fiți foarte atenți la gestionarea bateriei în special în ziua de sâmbătă. De asemenea încărcătorul cu care veniți ar trebui să fie de cel puțin 4A.

Toate bicicletele trebuie să fie de tip “pedelec”, adică asistența electrică intră în acțiune doar atunci când rider-ul pedalează. Asistența electrică trebuie să fie limitată până la viteza de 25 km/h conform reglementărilor din Europa. Un concurent poate folosi 2 baterii cu condiția să plece cu ele de la start și să le transporte pe toată durata zilei.

Urmăriți site-ul și pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și dacă ceva nu este clar nu ezitați să ne cereți detalii. Între timp noi ne asigurăm că traseele pe care veți concura sunt pe măsura așteptărilor.

Spor la antrenament!