Competiția de E-MTB este un concept nou în programul Triadei MTB și un domeniu pe care vrem să-l dezvoltăm în anii următori. Această primă ediție va fi un test, atât pentru noi cât și pentru participanți, care va sta la baza direcției pe care o vom urma în anii următori. Conceptul gândit de Tudor Oprea pentru acest an este unul original dar împrumută idei din alte discipline ale mountain biking-ului și nu numai.

Competiția în sine va avea 2 etape, ambele în ziua de sâmbătă, clasamentul final fiind dat de timpul cumulat al celor două.

Concurenții vor putea folosi o singură baterie pe durata zilei și recomandăm ca aceasta să aibă o capacitate de minim 500 Wh. Sâmbătă dimineața între 8 și 8:30 concurenții își vor ridica numerele de start de la Race office (Palatul Brukenthal) ocazie cu care trebuie să aibă la ei bateria pe care o vor folosi în concurs și încărcătorul pe care îl vor preda organizatorului. Acestea vor fi marcate cu numărul fiecărui concurent. Recomandăm încărcător de minim 4A.

Începând cu ora 9 concurenții vor lua startul oficial de la Palatul Brukenthal în grupuri de câte 2, la un interval de 1 minut. De aici vor avea un segment de legătură de 10.5 km pe asfalt pe care trebuie să-l parcurgă în 30 de minute. Urmează prima probă specială cronometrată a zilei. Traseul PS1 afișat în acest moment pe site va fi parțial reconfigurat datorită zăpezii care încă persistă în partea superioară. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu detalii tehnice despre traseu.

După finalizarea primei probe speciale concurenții vor ajunge la Pensiunea Ghiocelul unde va fi amenajat parcul de încărcare a bateriilor. Încărcătoarele vor fi aduse de către organizator iar perioada de încărcare va fi de 3 ore.

Începând cu ora 15 se va pleca spre a doua probă specială, de data aceasta cu un segment de legătură de 5 km pe un drum în mare parte neasfaltat. Sosirea va fi în fosta uzină Mârșa de unde concurenții vor reveni pe cont propriu la Palatul Brukenthal Avrig folosing drumul județean 105G. Această a 2-a specială are o lungime de 29 de kilometri și o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 1.300 de metri.

Pe parcursul fiecărei probe speciale va exista o Super Specială, o zonă scurtă și tehnică, în urcare, unde concurenții care nu pun piciorul jos vor primi o bonificație de timp de 1 minut.

De menționat faptul că în afara probelor speciale concurenții au obligația de a respecta regulile de circulație de pe segmentele pe care se deplasează.

Program Triada E-MTB:

Sâmbătă 22 MAI 2021
08:00 – 08:30 Preluare numere (Race office – Palatul Brukenthal Avrig)
09:00 – Start oficial Triada E-MTB Avrig
09:30 – Start primul concurent PS1
12:00 – 15:00 RECHARGE PARK deschis
15:15 – Start primul concurent PS2
18:30 – Festivitatea de premiere