Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Avrig Mountain Bike Race cu mai puțin de o lună până la start.

Emoțiile vor fi triple în acest an pentru concurenți. Asta pentru că fiecare participant va avea 3 starturi pe parcursul celor 2 zile de concurs. Sâmbătă dimineața vom avea un contratimp (XCT) unde fiecare concurent va parcurge un tur cronometrat pe traseul de Cross Country Short Track amenajat în zona Palatului Brukenthal. Un astfel de tur va dura aproximativ 3 minute pentru cei mai rapizi concurenți. Urmează un al doilea start sâmbătă după-masă în competiția de XCC propriu-zisă, competiție care va dura aproximativ 25 de minute. Și apoi duminică la ora 10 startul în probele mai lungi, pe traseul lung sau scurt.

Ne-am gândit și la cei care nu vor sau nu pot să concureze sâmbătă dar își doresc să concureze duminică. Pentru aceștia se vor aplica penalizări de timp dar vor apărea în clasamentul general. Astfel:

  • nu participă la XCT – timpul său va fi timpul realizat de ultimul concurent la XCT + 1 minut
  • nu participă la XCC – timpul său va fi timpul realizat de ultimul concurent la XCC + 5 minute

Traseul pentru sâmbătă va fi unul de mountain bike așa cum v-am obișnuit, dar fără obstacolele prezente anii trecuți la Eliminator. Deci nimic de speriat pentru cei care nu sunt foarte abili pe partea de tehnică. Traseele de duminică vor suferi doar mici modificări pentru a ocoli unele secțiuni devenite impracticabile.

Zona de start/sosire se va muta în grădina Palatului Brukenthal cu toate punctele de interes, race office, bike wash,  zona echipe, zona expo, etc., amplasate în apropierea liniei de start, cât mai la îndemâna participanților. Sperăm ca toți cei prezenți să petreacă momente plăcute și în această zonă nu doar pe traseele de concurs.