Traseul ALBASTRU (14 KM)

Traseul Albastru este cel mai scurt din programul Triadei MTB Păltiniș 2024 având o lungime de 14 kilometri și o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 500 de metri. Este recomandat participanților mai puțin pregătiți din punct de vedere fizic și tehnic. Are totuși 2 zone ceva mai dificile de coborâre, dar acestea fiind relativ scurte se pot parcurge inclusiv pe lângă bicicletă dacă respectivul concurent nu se simte în siguranță.

Chiar dacă este mai scurt traseul albastru oferă participanților o imagine destul de clară despre ceea ce înseamnă  Triada MTB Păltiniș și despre cum ar trebui să arate un traseu de mountain bike.

Zona de start/sosire este la Păltiniș Arena.

Categoriile de concurs pentru acest traseu sunt:
Amatori Masculin >19 ani
Amatori Feminin >19 ani

 

Program

Sâmbătă 29 IUNIE 2024
13:30 – 16:30 Preluare numere

Duminică 30 IUNIE 2024
08:00 – 09:00 Preluare numere
10:10 – Start
16:30 – Festivitatea de premiere

 

Preluarea kit-urilor de start

Kit-urile de start se vor prelua sâmbătă între orele 13:30 și 16:30 sau duminică între orele 8 și 9 de la Race office (în apropierea zonei de start/sosire).

Vă recomandăm să luați kit-urile de start sâmbătă în intervalul desemnat. Dacă vor fi prea mulți participanți care vor prelua kit-urile duminică dimineața este posibil să pierdeți startul!!!

 

Proceduri de start

Concurenții vor ocupa la start boxa rezervată pentru traseul de ALBASTRU și nu vor face bucla pe pârtie. Startul se va da după ce toți concurenții de pe traseele de NEGRU și ROȘU vor trece a 2-a oară prin poarta de start.

 

Marcaje

Săgeți (direcția corectă) și X-uri (direcția greșită) negre pe fond galben

Bandă Shimano, stegulețe portocalii, spray albastru

Pe segmentele de traseu care urmează drumuri/poteci clare marcajele sunt ceva mai rare. În intersecții veți găsi marcaje mai dese.

În zona în care traseul ALBASTRU se separă de NEGRU și ROȘU (km 9, imediat după punctul de hidratare) veți urmări indicatorul cu săgeată pe fond albastru.

Puncte de hidratare

1 punct de hidratare: KM 9

Băuturile vor fi pregătite pe mese și fiecare concurent se servește singur. Persoanele de la punctele de alimentare nu au obligația de a vă umple bidoanele cu apă sau de a vă da fiecăruia paharele cu băutură. Totuși pe cât posibil vă vor ajuta cu aceste lucruri. Aveți răbdare și comportați-vă civilizat atât cu voluntarii cât și cu ceilalți concurenți.

Traseu

Scurtă descriere a traseului

După traversarea șoselei urmează o coborâre pe un drum forestier. O parte a acestuia, aproximativ km 4 al traseului, trebuie abordată cu atenție întrucât a avut loc o exploatare forestieră în zonă.

Finalul coborârii este pe o potecă ce devine tot mai abruptă. Coborâți cu atenție sporită după ce vedeți semnul (aproximativ km 5 al traseului).

Imediat după punctul de hidratare traseul se desprinde spre stânga de celelalte 2 trasee, continuă aproximativ 1 km pe drumul principal și apoi face stânga și traversează pârtia Oncești. ATENȚIE să nu ratați această intersecție.

La km 12 aveți încă o coborâre mai dificilă unde veți găsi din nou semnul .

 

Cronometraj, rezultate și clasamente

Cronometraj electronic cu cip de unică folosință. Rezultatele vor fi disponibile online.

 

Accidente

În cazul unui accident anunțați cat mai repede posibil organizatorul. Prin telefon (dacă aveți) la numărul de urgență de pe numărul de concurs, sau la primul arbitru. Prin telefon încercați să comunicați locația cât mai exactă.