Program

Sâmbătă 6 AUGUST 2022
14:00 – 17:00 Preluare numere

Duminică 7 AUGUST 2022
08:00 – 09:00 Preluare numere
10:10 – Start
16:30 – Festivitatea de premiere

 

Preluarea kit-urilor de start

Kit-urile de start se vor prelua sâmbătă între orele 14 și 17 sau duminică între orele 8 și 9 de la Race office.

Vă recomandăm să luați kit-urile de start sâmbătă în intervalul desemnat. Dacă vor fi prea mulți participanți care vor prelua kit-urile duminică dimineața este posibil să pierdeți startul!!!

 

Proceduri de start

Aranjarea la start se va face astfel

  • Concurenții Elite
  • Restul concurenților de la traseul de 77 km

Plecarea se face pe pârtia Arena Platoș, până sus la telescaun, se coboară, se trece din nou prin poarta de start, se traversează șoseaua și se continuă traseul.

 

Marcaje

  • Săgeți (direcția corectă) și X-uri (direcția greșită) negre pe fond galben

  • bandă Shimano

  • stegulețe portocalii

  • spray albastru

Pe segmentele de traseu care urmează drumuri/poteci clare marcajele sunt ceva mai rare. În intersecții veți găsi marcaje mai dese.

 

Puncte de alimentare

1 punct de hidratare: KM 11
5 puncte de alimentare: KM 19, KM 31, KM 47, KM 59, KM 71

Alimentele și băuturile vor fi pregătite pe mese și fiecare concurent se servește singur. Persoanele de la punctele de alimentare nu au obligația de a vă umple bidoanele cu apă sau de a vă da fiecăruia paharele cu băutură. Totuși pe cât posibil vă vor ajuta cu aceste lucruri. Aveți răbdare și comportați-vă civilizat atât cu voluntarii cât și cu ceilalți concurenți.

Aveți posibilitatea de a trimite bidoane în punctele de alimentare 1/3 și 4/5. Bidoanele trebuie să ajungă la zona de start până la ora 8:15 duminică dimineața.

 

Traseu

 

Timpi limita

Ora 12:00 KM 19 – concurenții care nu se încadrează vor fi direcționați pe traseul de 37 KM și vor intra în clasamentul concursului de 37 KM.

Ora 16:00 KM 59 – concurenților care nu se încadrează li se va lua numărul de concurs (poate fi recuperat de la Race office ulterior) și vor fi direcționați către sosire.

 

Traseu Feminin Open

Traseul pentru categoria Feminin Open nu va parcurge secțiunea dintre km 59 și 71, având astfel o lungime totală de 66km. Timpul limită de la km 59 nu se aplică.

 

 

Scurtă descriere a traseului

După traversarea șoselei urmează o coborâre pe un drum forestier. O parte a acestuia, aproximativ km 4 – 5 al traseului, trebuie abordată cu atenție întrucât are urme adânci de roți pe ambele părți.

Finalul primei coborâri este pe o potecă ce devine tot mai abruptă. Coborâți cu atenție sporită după ce vedeți semnul  (aproximativ km 6 al traseului).

Urmează o urcare lungă de aproximativ 12 km pe drum forestier și potecă până pe Vârful Bătrâna (1.911m). Pe acest segment este intercalată doar o scurtă coborâre pe single trail la km 16 (după trecerea prin Poiana Găujoara). După ieșirea în gol alpin găsiți primul punct de alimentare. La punctul de alimentare trebuie să o luați înainte și să coborâți. ATENȚIE, traseul de 37 merge spre dreapta!

Se coboară ușor și apoi se urcă abrupt până pe vârful Rozdești. De aici până în apropierea Refugiului Cânaia traseul este în ușoară coborâre pe un drum pietros.

Urmează probabil cea mai abruptă urcare până la 2.000 de metri altitudine în Șaua Cânaia.

Coborârea spre Refugiul Cindrel are aproximativ 2 km și este cea mai dură din traseu, cu zone abrupte, cu multe pietre, cu zone erodate unde este important să alegeți trasa cea mai bună și să controlați bine viteza. Continuă coborârea tehnică dar ceva mai accesibilă pentru încă 2 km la finalul cărora găsiți punctul 2 de alimentare.

Urmează 6 km de drum forestier în coborâre – sunt șanse mici să întâlniți mașini dar coborâți totuși cu atenție întrucât drumul nu este complet închis.

Cea mai lungă urcare din traseu, aproximativ 10 km, ne duce înapoi în Șaua Bătrâna, punctul 3 de alimentare(același cu 1) și apoi pe vârful Bătrâna.

ATENȚIE sporită pe următoarea coborâre, cea de pe vf. Bătrâna până la trecerea unui râu.

O nouă urcare lungă de aproximativ 5 km vă duce până pe vf. Oncești (releu) după care o coborâre tehnică până la cel de-al 4-lea punct de alimentare. Aici veți merge înainte, spre deosebire de traseul de 37 km care face stânga. Categoria Feminin Open face de asemenea stânga în acest punct.

ATENȚIE sporită pe coborârea care urmează, aproximativ 4 km. Este o coborâre foarte frumoasă, tehnică. O să vă placă, dar abordați-o cu atenție întrucât veți ajunge acolo după multe ore de efort.

Traseul urcă apoi 7 km pe drum forestier până la punctul de alimentare 5 (comun cu 4).

Urmează 4 km de drum forestier aproape plat spre finalul cărora se intră în ultimii 5km ai traseului. Ultima parte: coborâre scurtă și abruptă, un sigletrail tehnic paralel cu șoseaua, urcarea din spatele Arenei Platoș și coborârea pe Flow Trail pe care ați făcut-o și la start.

 

Cronometraj, rezultate și clasament

Cronometraj electronic cu cip de unică folosință. Rezultatele vor fi disponibile online.

 

Premiu special

Sponsorul nostru ADICONS oferă câte un premiu special de 500 lei celor mai rapizi cățărători. Segmentul special de urcare se află la kilometrul 17 și este marcat cu semne distinctive (SEGMENT UPHILL) la început și la final. Finalul este chiar înainte de punctul de alimentare. Segmentul are 1.65km, o diferență de nivel de 193m și se numește pe Strava “TRIADA MTB – BATRANA SPECIAL UPHILL”. Pentru a intra în clasamentul pentru acest premiu special trebuie să încărcați tura pe Strava până la ora premierii.

 

Accidente

In cazul unui accident anuntati cat mai repede posibil organizatorul. Prin telefon (dacă aveți) la numărul de urgență de pe numărul de concurs, sau la primul arbitru. Prin telefon încercați să comunicați locația cât mai exactă.

 

Puteți viziona aici și un filmuleț de prezentare a traseului:

https://www.youtube.com/watch?v=b4OO8oa7aAE