Program

Sâmbătă 6 AUGUST 2022
14:00 – 17:00 Preluare numere

Duminică 7 AUGUST 2022
08:00 – 09:00 Preluare numere
10:10 – Start
16:30 – Festivitatea de premiere

 

Preluarea kit-urilor de start

Kit-urile de start se vor prelua sâmbătă între orele 14 și 17 sau duminică între orele 8 și 9 de la Race office.

Vă recomandăm să luați kit-urile de start sâmbătă în intervalul desemnat. Dacă vor fi prea mulți participanți care vor prelua kit-urile duminică dimineața este posibil să pierdeți startul!!!

 

Proceduri de start

Concurenții vor ocupa la start zona din spatele participanților la 77 KM.

Plecarea se face pe pârtia Arena Platoș, până sus la telescaun, se coboară, se trece din nou prin poarta de start, se traversează șoseaua și se continuă traseul.

 

Marcaje

  • Săgeți (direcția corectă) și X-uri (direcția greșită) negre pe fond galben

  • bandă Shimano

  • stegulețe portocalii

  • spray albastru

Pe segmentele de traseu care urmează drumuri/poteci clare marcajele sunt ceva mai rare. În intersecții veți găsi marcaje mai dese.

 

Puncte de alimentare

1 punct de hidratare: KM 11

2 puncte de alimentare: KM 19, KM 31

Alimentele și băuturile vor fi pregătite pe mese și fiecare concurent se servește singur. Persoanele de la punctele de alimentare nu au obligația de a vă umple bidoanele cu apă sau de a vă da fiecăruia paharele cu băutură. Totuși pe cât posibil vă vor ajuta cu aceste lucruri. Aveți răbdare și comportați-vă civilizat atât cu voluntarii cât și cu ceilalți concurenți.

 

Traseu

 

 

Scurtă descriere a traseului

După traversarea șoselei urmează o coborâre pe un drum forestier. O parte a acestuia, aproximativ km 4 – 5 al traseului, trebuie abordată cu atenție întrucât are urme de roți pe ambele părți.

Finalul primei coborâri este pe o potecă ce devine tot mai abruptă. Coborâți cu atenție sporită după ce vedeți semnul  (aproximativ km 6 al traseului).

Urmează o urcare lungă de aproximativ 12 km pe drum forestier și potecă până pe Vârful Bătrâna (1.911m). Pe acest segment este intercalată doar o scurtă coborâre pe single trail la km 16 (după trecerea prin Poiana Găujoara). După ieșirea în gol alpin găsiți primul punct de alimentare. La punctul de alimentare trebuie să o luați la dreapta și să continuați urcarea. ATENȚIE, traseul de 77 merge înainte și coboară!

ATENȚIE sporită pe următoarea coborâre, cea de pe vf. Bătrâna până la trecerea unui râu.

O nouă urcare lungă de aproximativ 5 km vă duce până pe vf. Oncești (releu) după care o coborâre tehnică până la cel de-al 2-lea punct de alimentare. Aici veți face stânga, spre deosebire de traseul de 77 km care merge înainte.

Urmează 4 km de drum forestier aproape plat spre finalul cărora se intră în ultimii 5km ai traseului. Ultima parte: coborâre scurtă și abruptă, un sigletrail tehnic paralel cu șoseaua, urcarea din spatele Arenei Platoș și coborârea pe Flow Trail pe care ați făcut-o și la start.

 

Cronometraj, rezultate și clasamente

Cronometraj electronic cu cip de unică folosință. Rezultatele vor fi disponibile online.

 

Premiu special

Sponsorul nostru ADICONS oferă câte un premiu special de 500 lei celor mai rapizi cățărători. Segmentul special de urcare se află la kilometrul 17 și este marcat cu semne distinctive (SEGMENT UPHILL) la început și la final. Finalul este chiar înainte de punctul de alimentare. Segmentul are 1.65km, o diferență de nivel de 193m și se numește pe Strava “TRIADA MTB – BATRANA SPECIAL UPHILL”. Pentru a intra în clasamentul pentru acest premiu special trebuie să încărcați tura pe Strava până la ora premierii.

 

Accidente

In cazul unui accident anuntati cat mai repede posibil organizatorul. Prin telefon (dacă aveți) la numărul de urgență de pe numărul de concurs, sau la primul arbitru. Prin telefon încercați să comunicați locația cât mai exactă.

 

Puteți viziona aici și un filmuleț de prezentare a traseului:

https://www.youtu.be/GNA-PX6Xfp4