Pentru că sezonul 2017 se apropie de final ne-am gândit să anunțăm datele competițiilor din cadrul Triadei MTB de anul viitor. Și pentru a vă da un plus de motivație pentru iarna ce urmează, când antrenamentele sunt ceva mai greu de digerat, venim și cu câteva noutăți.

În primul rând avem un nou logo care sperăm să vă placă. Ne gândim de mai mult timp la această schimbare dar acum am avut în sfârșit curajul să o facem. Avem de asemenea un nou domeniu web, deci de acum încolo veți găsi toate informațiile pe www.triadamtb.ro.

În ce privește competițiile vom avea în 2017 patru zile de concurs, cu multe xc-uri: XCC, XCO, XCP, XCM. Cele două competiții din cadrul Triadei MTB 2018 vor fi practic fiecare cu câte 2 zile de concurs.

Începem în 21 și 22 aprilie cu “Avrig Mountain Bike Race”. Pentru ziua de sâmbătă pregătim un nou format bazat pe Cross Country Short Track dar cu câteva elemente proprii. Tot sâmbătă vom avea concursurile pentru copii iar duminică dimineața startul pentru maraton și point-to-point unde traseele vor fi în mare parte similare cu cele din 2017. Timpii de sâmbătă se vor cumula cu cei de duminică pentru a da clasamentul final al competiției. Locația principală rămâne Palatul Brukenthal Avrig.

Pentru 21-22 iulie am programat „Geiger MTB Challenge” tot la Arena Platoș Păltiniș la fel ca în ultimii doi ani. Mulți ne-au reproșat faptul că am scos Cross Country-ul Olimpic din meniu așa că ne-am hotarât să-l băgăm la loc anul viitor. Deci XCO sâmbătă și XCP/XCM duminică, din nou cu un clasament final bazat pe timpii cumulați ai celor două zile de concurs. Traseele de duminică vor suferi unele modificări doar ca să vă ducem și pe alte poteci din zonă, fără a afecta major datele generale ale fiecărui traseu. Plănuim să introducem și un traseu mai scurt pe care vor putea concura cei mai puțin experimentați dar și copiii peste 10 ani.

Le mulțumim sponsorilor și partenerilor care au fost cu noi în 2017 și sperăm să-i avem alături și anul viitor: Primăria Avrig, Consiliul Județean Sibiu, MAPEI, BOSCH, FARESIN, URGO, SCOTT, SANTAL, POWER BAR, BALLAN SPORTSWEAR, IDEAL, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, ACTION SPORT, Palatul Brukenthal Avrig, Arena Platoș Păltiniș, KissFM, Zile și Nopți, Tribuna, Sibiu100%, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.