În acest an la Triada MTB Avrig puteți alege din 4 trasee de concurs. Indiferent de nivelul de pregătire pe care îl aveți, veți găsi cu siguranță un traseu care să vi se potrivească.

Începem prezentarea traseelor cu cel mai scurt și mai ușor dintre ele, traseul GALBEN.

Este un traseu potrivit pentru cei cu experiență redusă în mountain biking și este adresat următoarelor categorii:

  • Băieți B (născuți 2011, 2012) – cu sau fără licență
  • Băieți A (născuți 2009, 2010) – cu sau fără licență
  • Fete B (născute 2011, 2012) – cu sau fără licență
  • Fete A (născute 2009, 2010) – cu sau fără licență
  • Amatori Masculin 15 – 16 ani (născuți 2007, 2008) – fără licență
  • Amatori Feminin 15 – 16 ani (născute 2007, 2008) – fără licență
  • Amatori Masculin >17 ani – fără licență
  • Amatori Feminin >17 ani – fără licență
  • Family – copil + părinte

Lungimea traseului Galben este de 18 kilometri și are o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 180 de metri.

Participanții care optează pentru acest traseu vor lua startul duminică, 14 aprilie, la ora 11:30 din centrul orașului Avrig, alături de concurenții care vor participa pe traseul albastru. Primul kilometru, până la ieșirea din oraș, se va parcurge în regim neutralizat și startul oficial al competiției se va da din mers imediat după trecerea peste un pod.

La scurt timp după start (aprox. 1.5 km), concurenții se vor întâlni și cu prima urcare. Are aproximativ 2 kilometri și este cea mai solicitantă din traseu. Urmează o zonă vălurită, cu un single trail desenat pe zona pe care noi o numim „Savana”. La kilometrul 6, traseul galben se separă de traseul albastru. În acest punct, concurenții de pe traseul galben vor continua drept înainte, iar cei de pe traseul albastru vor face stânga. Aproape de kilometrul 8 avem cea mai dificilă coborâre din traseu, zonă care este semnalizată corespunzător și trebuie abordată cu atenție. Coborârea se termină pe vechea pistă de testare a vehiculelor care se produceau în trecut la uzina din Mârșa. După un kilometru parcurs pe acest drum pavat veți găsi punctul de alimentare, la kilometrul 9 al traseului.

Cea de-a doua jumătate a traseului nu mai prezintă dificultăți majore, nici din punct de vedere fizic și nici tehnic. Singurele provocări sunt trecerea prin râu de la kilometrul 12 și trecerea pe podul de cale ferată 16.5. Trecerea peste acest pod este recomandat să o faceți pe lângă bicicletă.

Zonele care se desfășoară pe drumuri publice trebuie parcurse cu atenție și respectând regulile de circulație. Traseul traversează 2 drumuri județene asfaltate, la kilometrul 15.5 și 17.5. Aceste treceri sunt securizate de arbitrii de traseu împreună cu agenți ai serviciului rutier, însă concurenții trebuie să se asigure înainte de a traversa.

Harta, profilul și fișierul gpx al traseului le găsiți la secțiunea “Trasee”.

Spor la antrenament!