Este un traseu potrivit pentru cei cu experiență redusă spre medie în mountain biking. Participanții de pe traseul albastru trebuie să fie capabili să ducă la bun sfârșit un concurs cu o durată între 1h 30min. și 2h 30min., în funcție de pregătirea fiecăruia. Pe acest traseu vor concura următoarelor categorii:

  • Cadeți masculin – cu licență
  • Cadeți feminin – cu licență
  • Amatori Masculin 17 – 18 ani (născuți 2004, 2005) – fără licență
  • Amatori Feminin 17 – 18 ani (născute 2004, 2005) – fără licență
  • Amatori Masculin ≥ 19 ani – fără licență
  • Amatori Feminin ≥ 19 ani – fără licență

Lungimea traseului Albastru este de 30 kilometri și are o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 450 de metri.

Participanții care optează pentru acest traseu vor lua startul duminică, 30 aprilie, la ora 11:00 din centrul orașului Avrig, alături de concurenții care vor participa pe traseul galben. Primul kilometru, până la ieșirea din oraș, se va parcurge în regim neutralizat și startul oficial al competiției se va da din mers.

La scurt timp după start, concurenții se vor întâlni și cu prima urcare car are aproximativ 2 kilometri. Urmează o porțiune vălurită, cu un single trail desenat pe zona pe care o numim „Savana”. La kilometrul 6 traseul albastru se separă de traseul galben. În acest punct concurenții de pe traseul albastru vor face stânga în timp ce concurenții de pe traseul galben vor merge drept înainte.

La finalul Savanei, aproximativ kilometrul 9.5, avem o coborâre ceva mai dificilă la finalul căreia se va traversa un râu.

Urmează la kilometrul 10.5 primul punct de alimentare. În acest punct  concurenții trebuie să fiți ceva mai atenți deoarece imediat după punctul de alimentare există o intersecție unde traseul albastru merge înainte în timp ce la stânga o vor lua concurenții de pe traseul negru.

Următorii 9 kilometri parcurg unul din cele mai frumoase segmente de traseu din Triada MTB Avrig. La finalul coborârii avem cel de-al doilea punct de alimentare, la kilometrul 19.5.

 

Ultima parte a traseului nu mai prezintă dificultăți majore, nici din punct de vedere fizic și nici tehnic. Singurele provocări sunt trecerile prin râu de la kilometrul 22 și 26.5.

Zonele care se desfășoară pe drumuri publice trebuie parcurse cu atenție și respectând regulile de circulație. Traseul traversează 2 drumuri județene asfaltate, la kilometrul 25.5 și 27.5. Aceste treceri sunt securizate de arbitrii de traseu împreună cu agenți ai serviciului rutier, însă concurenții trebuie să se asigure înainte de a traversa.

Harta, profilul și fișierul gpx al traseului le găsiți la secțiunea “Trasee”.

Spor la pedalat!